#44 Kip en ei verdwenen in het verhaal…

Kan het ei er zijn, omdat de kip er is? Of kan de kip er zijn, omdat het ei er is? Wie ligt nou ten grondslag aan wie? Of wat aan wat?

Deze week speelde het thema ‘create your own reality’ volop op verschillende thema’s; zowel privé als in gesprekken met interventionisten.

Ik maakte er meteen een podcast over waarin ik begin met kippen en eieren, maar er vervolgens niet lekker meer uitkom hoe die nou PRECIES samenhangen met de inhoud van de podcast.

Het maakt het thema niet minder boeiend, want we houden onszelf in de krapte als we kiezen vanuit krapte. Of schaarste. En dat geldt voor alle systemen die bewust groei-keuzes maken; dus ook teams en andere taaksystemen.

Misschien voel jij al een tijdje dat het knaagt. Dat er een hele nieuwe ren met kippen én eieren mogelijk zijn die maar niet in je realiteit verschijnen! Dat kan maar 1 ding betekenen: je neemt niet de acties die nodig zijn en stelt waarschijnlijk al een tijd je uit. Mogelijk vanuit krapte.

En als je daar klaar mee bent, weet je dan welkom om uit te zoeken welke higher ground voor je mogelijk is als interventionist!

Interessant? Deel dit bericht met je netwerk

Dit bericht delen

Ons volgen

Nieuws ontvangen?

Voer je naam in
Vul een geldig e-mailadres in.
Er ging iets niet helemaal goed. Controleer je invoer en probeer het opnieuw