Nieuw in 2023! Workshop Interventiekunde

Je kent teams. Je staat al jaren voor groepen. Als trainer, als teamcoach, als agile coach. Kortom als interventionist in samenwerking. Je bent ervaren en hebt de nodige opleidingen gevolgd. Je bent inmiddels op een punt gekomen dat je meer verdieping wilt. Je wil werken op de laag die fundamenteel is voor samenwerking, zodat je werkelijk verschil maakt en de samenwerking duurzaam autonomer en effectiever maakt. Daarbij wil je vanuit ontspanning en stevigheid werken.

Je zoekt alleen nog hoe.

Wat je wil leren is om in het moment de tools hebben om de dynamiek in een taaksysteem te benoemen, zodanig dat het taaksysteem effectief leert samenwerken. Met maximaal plezier en resultaat. Je ziet het vaak wel, maar je weet nog niet precies hoe je je waarneming in het moment kunt gebruiken voor een interventie. Je weet niet precies hoe, en iets dieper in je ijsberg voel je je ook nog niet vrij genoeg om je waarneming functioneel te gebruiken.

Wat maakt het lastig?

Vrij en trefzeker interveniëren vraagt de nodige ervaring, kennis, kunde én zelfregulatie in het moment van begeleiding zelf. Iedereen kent de interne stemmetjes die allerlei redenen aanreiken waar je ‘nu echt nog geen interventie moet doen’. Iedereen kent de interne spanning en onzekerheid die gepaard gaat met interventies die het taaksysteem in de leerstand helpen. Iedereen heeft de eigen vluchtroutes om innerlijk weg te bewegen bij deze spanning en niet de vrijheid te pakken om een stevige interventie te doen.

De grap is, dat veel taaksystemen je daar dankbaar voor zijn, omdat het evenwicht gehandhaafd blijft. Ook al is de prijs dat er ineffectief gewerkt wordt. Stevige interventies ontregelen de boel. Je voelt aan je water dat het spannend kan worden, dat maakt de trekkracht naar ‘veilige interventies’ groot.

Het fundament onder vrije trefzekere interventies

Wat is nodig als fundament onder trefzekere interventies in samenwerking?

 • Kennis van systeemdenken en systeemontwikkeling;
 • Beheersing van de technieken om te interveniëren op het systeem als geheel;
 • Zelfregulatie in het moment.

Als je dit fundament bij jezelf legt, gaan je interventies vanuit de flow. Je weet hoe je jezelf voluit kunt inzetten zónder te hard te gaan werken. Je maakt hierbij de potentie van het team vrij én je leert het team hoe zij zelf regie over de dynamiek en resultaten pakken.

Workshop Interventiekunde voor ervaren interventionisten

In 2023 starten we met de Workshop Interventiekunde. Net zoals tijdens onze opleidingen ligt de focus in de workshop op het ervaren in het moment zelf. Je ondergaat de systeemdynamiek als lid van een lerend taaksysteem voordat je oefent met het toepassen van de technieken.

Je leert:

 • Weerbarstige en ineffectieve systeemdynamiek normaliseren als fundament onder het verdragen ervan;
 • Hoofd en hart inzetten in je interventie;
 • Concrete taal geven aan je waarneming en interventies;
 • Wat nodig is om jezelf te reguleren in een turbulente systeemcontext;
 • Zowel de bovenstroom als de onderstroom te gebruiken vanuit de Systeem Interventie Methode.

Workshop programma onderdelen

 • Theoretische kaders vanuit systeemdenken en systeemontwikkeling;
 • Ervaren systeemdynamiek in een lerend taaksysteem;
 • Concrete tools vanuit de Systeem Interventie Methode om je interventies kracht en impact te geven;
 • De vrije innerlijke plek (VIP) ervaren als fundament onder interventies met ware impact;
 • Exclusief individueel groeigesprek.

Aanmelden voor Workshop interventiekunde

We werken op 17 april vanuit de Hoorneboeg in Hilversum. Op 2 juni zal de workshop vanuit Het Coachlokaal te Abcoude gegeven worden. Bij aanmelding wordt jouw individuele groeigesprek meteen ingepland. Tijdens de workshop ontvang je het boek Competente mensen, incompetente teams. De investering voor het gehele pakket is € 750,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

Kies je datum & tijd en boek direct je ticket: