Online Masterclass
Interventiekunde

Zet je eigen potentieel ten volle in. Ook online.

Zodra je aansluit bij een team, wordt je onbewust meegenomen in de teamdynamiek. Als je dit effectief weet te herkennen en benoemen, gebruik je je eigen potentieel maximaal. Je gebruikt jezelf als instrument. En je spreekt ook nog eens de potentie van het team waarmee je werkt aan. Of je nu online een sessie faciliteert of live, dezelfde mechanismen nemen jou mee in de onderstroom van het team.

De juiste interventies nodigen het team uit om in beweging te komen en regie te nemen.

Deze interventies maken meestal bespreekbaar wat nog niet bespreekbaar was in het team. En dat is best spannend. Als je teamdynamiek -oftewel de onderstroom- echter onbenoemd laat, laat je een goudmijn aan potentie liggen. En je zet ook jezelf niet voluit in. Zonde!

  • Het team maakt niet die ontwikkeling door die het zou kunnen en dat merk je aan achterblijvende resultaten
  • De teamcoach of andere interventionist werkt veel te hard, verspilt kostbare energie en voelt de onrust zonder hier goed raad mee te weten

Wat maakt het lastig?

Kennis van groepsdynamiek alléén is ontoereikend; de crux zit hem in het kunnen gebruiken van jouw kennis én in het weten hoe je jezelf en jouw waarneming van de dynamiek met impact inzet. Als je dat niet doet, gebeurt er niets. Dit is altijd belangrijk; zeker ook met online bijeenkomsten die nog een extra hindernis met zich meebrengen omdat de deelnemers zich allemaal fysiek in een andere ruimte bevinden.

Het fundament onder de impactvolle interventies

Wat is nodig als fundament onder interventies die de potentie vrij maken van de teamcoach en het team:

  • In het moment kunnen waarnemen van de dynamiek in het team én die in jouzelf
  • Het weten wanneer je welke dynamiek adresseert zodat je niet te vroeg of te laat bent
  • De taal hebben om dynamiek in het team en die in jouzelf effectief te benoemen
  • Kennis en inzicht hebben in het team of ander samenwerkingsverband als levend organisme

Als je dit fundament bij jezelf legt, gaan je interventies moeiteloos. Je weet hoe je jezelf voluit kunt inzetten zónder te hard te gaan werken. Je maakt hierbij de potentie van het team vrij, én je leert het team hoe zij zelf regie over de dynamiek en resultaten kunnen pakken.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

In 2022 starten we met een nieuwe reeks Online Masterclasses. De nadruk in deze masterclasses ligt op jouw waarneming in het moment – de hier & nu-.

Je leert:

  • Hoe geef je taal geeft aan wat je ziet en voelt zonder dat het zweverig wordt
  • Hoe je adresseert wat iedereen al lang weet en voelt, maar wat niemand uitspreekt
  • Hoe je zorgt dat de energie in het team richting taak gaat in plaats van richting onderling gedoe
  • Hoe je zowel de bovenstroom en onderstroom gebruikt middels de 4 interventiezones als fundament onder een veilige, resultaatgerichte samenwerking

Voel je dat je een volgende stap in je ontwikkeling wilt zetten om jouw potentieel veel effectiever in te zetten? Schrijf je in voor een van onze online sessies. Om het potentieel van de masterclass optimaal te benutten werken we met kleine groepen dus het aantal plaatsen per masterclass is beperkt.

Aanmelden voor de online masterclass

Na je aanmelding ontvang je een Zoomlink voor deelname.
Jouw investering voor deelname is slechts € 47,-.

Kies je datum & tijd en boek direct je ticket: