Competente-mensen-incompetente-teams-Jobbeke-de-Jong.png

Competente mensen, Incompetente teams

Handboek voor het interveniëren met impact in samenwerking

"Beslist een aanrader, dit boek. Het leest als een trein en neemt je mee op reis in het doorgronden van taaksystemen en het effectief werken daarmee."

Leer teams zien als levend organisme en krijg grip op gedoe.

Het boek is van waarde voor iedereen die samenwerking begeleidt. Dat zijn veel meer mensen dan alleen teamcoaches, trainers, organisatiecoaches, consultants, agile coaches, scrum masters, leidinggevenden, projectmanagers of lean coaches: het zijn ze allemaal tezamen en meer.

Overal waar samenwerking nodig is om resultaat te krijgen, is het belangrijk om de dynamiek te doorgronden en te beïnvloeden. Ten dienste van het gezamenlijke doel. De term interventionist is dan ook in de context van dit boek van toepassing op iedereen die samenwerking faciliteert.

Christianne Wagemakers

Teamcoach

"Een heel waardevol boek voor iedereen die met teams werkt!"

Ans Tros

Directeur & oprichter SchoolvoorCoaching

"Eindelijk een waardevol boek over de logica en dynamiek van het samenwerken waar wij als mens zo vaak in vastlopen, ik had het graag jaren eerder gelezen. Dit boek biedt je charmante interventies om de olifanten in de kamer te benoemen."

Mirjam Duyser

Mediator, trainer, interventionist

"Beslist een aanrader, dit boek. Het leest als een trein en neemt je mee op reis in het doorgronden van taaksystemen en het effectief werken daarmee.  Het is interessant voor iedereen die met meer begrip effectiever wil zijn in haar interactie met een taaksysteem."

Over Jobbeke de Jong

Oprichter van Tachles, interventionist & auteur van Competente mensen, Incompetente teams & Beheers je!

Jobbeke de Jong is organisatiepsycholoog en leidt al jaren professionals op in het coachen van teams in organisaties.

Ze is oprichter van Tachles, een netwerk van samenwerkende team- en organisatiecoaches. Tachles biedt opleidingen in interventiekunde en biedt teamprogramma's in organisaties. Alle interventies zijn gestoeld op systeemdenken en systemisch kijken.

Ze is auteur van het eerder uitgekomen boek: Competente mensen, incompetente teams.

Jobbeke-de-Jong-Tachles-BV

Werk jij ook te hard?

Veel teamcoaches en -leiders werken te hard. Ze proberen hun teams bij te sturen en zitten boven op processen. Voor ze het weten spreken ze mensen individueel aan of proberen ze hun teams richting het gewenste doel te trekken of te duwen.

De groepen waarmee je werkt zijn tevreden genoeg, maar jij weet dat het effectiever kan omdat je merkt dat het team te weinig leert en afhankelijk blijft van de begeleider.

Wat werkt dan wel?

Samenwerken met plezier en resultaat

In mijn jarenlange ervaring als opleider van interventionisten en in mijn eigen praktijk als interventionist ken ik de trekkracht van groepsdynamiek. De impuls om te willen redden of juist heel hard weg te rennen als het te turbulent wordt is soms heel krachtig. Het kan pittig zijn om tegenover een groep te zitten en de verantwoordelijkheid te voelen ‘dat het goed gaat’.

Als je dan ook nog een kritische groep of groep die niet meewerkt zoals jij zou willen treft, is het helemaal moeilijk om stevig op je eigen billen te blijven zitten en die interventies te doen die rustig aan beweging en ontwikkeling brengen. Mijn eigen ervaring en kennis van dynamiek in groepen helpt me daar bij.

Het is mijn missie om deze kennis zo breed mogelijk beschikbaar te maken in organisaties om zo bij te dragen aan inclusieve organisatieculturen waar met plezier en resultaat wordt samengewerkt!

Het fundament voor interventies die verschil maken

Dit boek laat zien hoe je met minimale inspanning maximaal resultaat in samenwerking faciliteert en hoe je transitieprocessen in goede banen leidt. Want het leiden van resultaatgerichte teams is iets anders dan het leiden van individuen. Het vraagt kunnen kijken naar het team als een levend wezen, een organisme.

Teams kennen hun eigen ontwikkelstadia en gedragingen. Ook moet je weten hoe jij als begeleider zelf ook meegenomen wordt door dit organisme.

Zo leg je het fundament voor interventies die werkelijk verschil maken.

Boek-Competente-mensen-incompetente-teams-Tachles.jpg

Bestel jouw exemplaar

Competente mensen, Incompetente teams

Handboek voor het interveniëren met impact in samenwerking

Bestel je boek op werkdagen voor 23u, dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

Timmie de Pooter

Directeur Talentpool Services

"Fantastisch boek en echt heel nuttig voor zo wel leidinggevenden als teamcoaches."

Marlies Ypma

Executive teamcoach en consultant organisatiecultuur en -gedrag, systeemdenker

"Een geweldig waardevol boek voor iedereen die met en in teams werkt. Het geeft een duidelijke kapstok, het is to the point over interventies in het moment en biedt vele herkenbare voorbeelden.

Terwijl ik het las, borrelde het van de inzichten en de ideeën over de taaksystemen waarmee ik verbonden ben. Daar ga ik (en mijn omgeving) nog veel plezier aan beleven.

Dank!"

Madde Willemsen

Trainer en coach Fijneman en Willemsen

"Wat een fijn, helder en nuttig boek. Ik doe veel teamcoaching en dit geeft weer veel inzicht in het systematisch kijken naar teams.

Dank daarvoor!"

Elivra Hautvast

Hr-manager

"Competente mensen, incompetente teams geeft een goed inzicht in de dynamieken die in teams spelen en kan gebruikt worden als handboek voor iedereen die weleens met teams werkt en zich heeft afgevraagd: 'Wat is hier aan de hand?"

Tinus Juurlink

Teamcoach sociaal beheer wooncorporatie Enschede

"Wow hoe blij ben ik met jouw boek! Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Het sluit zo aan bij mijn visie op samenwerken in teams en wat eerst dient te gebeuren om een goede basis te leggen.

Het is heel praktisch en helder beschreven en geeft zoveel mooie en bruikbare handvatten om in de praktijk te brengen. Hoe fijn dat jij alles samenbrengt in 1 geheel!

Mijn complimenten, ik heb er echt veel aan en heb ervan genoten!"

Christel Hofman

Oprichter van Such a Potential, adviseur, teamcoach en trainer

"Jobbeke de Jong legt in dit boek aan de hand van voorbeelden heel praktisch uit hoe groepen functioneren en wat interventionist kunnen inzetten om belemmerende dynamieken te doorbreken.

Ik gun de inzichten uit dit boek aan iedere leidinggevende, projectleider, agile coach of teamcoach die het beste uit een team wil halen.

Het enige nadeel aan het boek is dat ik het graag twintig jaar eerder had gelezen."

Silene Geuze

Senior adviseur arbeidsmarkt communicatie

"Wat ontzettend mooi hoe je jouw visie, ervaring en kennis deelt over interveniëren in samenwerking.

Bewonderenswaardig hoe jij complexe situaties ontrafelt en zo uitlegt dat het opeens toegankelijk/benaderbaar wordt."

Mieke van der Kroon-Smid

Eigenaar Kroon Training en Coaching

"Boek gelezen en ook al ben ik "getraind" in de gedachtegoed van Y. Agazarian, wat een goed duidelijk en fijn geschreven boek!

Met plezier gelezen en toch nog weer nieuwe inzichten opgedaan!"

Marlies van der Meer

Huisartsopleiding Erasmus MC

"Zeer waardevol om praktische tips te lezen van een ervaringsdeskundige.

Mooie aansprekende voorbeelden en de video’s erbij zijn zeer verrijkend en geven mooie ingangen tot verdieping en bespreken van persoonlijke ervaringen."

Marijke Lingsma

Coach Boulevard, NOBCO Quality Award 2020 winnaar

"Een boek dat zich laat lezen met mooie praktijkvoorbeelden die in deel I de onbedoelde dynamiek van incompetente teams zichtbaar en begrijpelijk maken, met in deel II toegankelijke interventies."

Chantal Juijn-Goossens

Co-Founder & Co-Owner Engagement Builders

"Ik zocht een boek waarin ik mijn eigen kennis en ervaring kon integreren in de combinatie van systeemdenken en systemisch werken. Ik trof een naslagwerk en handleiding die hier recht aan doet en die me rijker en veelzijdiger maakt door vanuit verschillende perspectieven en ontwikkelfasen naar teams en organisatie te kijken en nieuwsgierig te zijn naar gedachten, gevoelens, ervaring en impulsen en wat die dan betekenen. Van mezelf als begeleider, én van leiders en teamleden."