Gratis handboek
Vrij en trefzeker interveniëren, 7 onmisbare ingrediënten

Met deze 7 onmisbare ingrediënten krijg je de sleutel in handen voor verdieping van je interventies en trefzekerheid in de uitvoering.

In dit handboek leer je onder andere:

Gezamenlijke doelstellingen en verantwoordelijkheden breng je in kaart of maak je concreet, je begint met het helder krijgen van de concrete kaders uit de bovenstroom.

Je stemt je verwachtingen af op wat een taaksysteem kan qua tempo en competenties. Als je weet dat een taaksysteem traag werkt en stap voor stap, dan leer je milder te kijken naar moeizame besluitvaardigheidsprocessen.

Je oefent jezelf in het kijken naar het taaksysteem als geheel. Daarbij hoort dat je geen individuele interventies doet, maar je interventies richt op het systeem als geheel.

Je leert gedrag dat je waarneemt concreet te benoemen en het effect op het resultaat van dat gedrag zichtbaar te maken. Het taaksysteem helpt je bewust te worden op interactiepatronen die niet werken en patronen die juist wel werken.

Anderen over Tachles

E-book-Vrij-en-trefzeker-intervenieren-Tachles

Download het handboek

Vrij en trefzeker interveniëren bereik je niet 'overnight'. Het vraagt moed om te doen, het vraagt tijd om je interventiekracht te ontwikkelen. Je ontkomt er niet aan om jezelf in het diepe uit te nodigen. Gelukkig hoef je dit niet zonder hulpmiddelen te doen...

Door de tijd heen krijgen we steeds scherper wat dit vak precies van ons vraagt. Er zijn 7 ingrediënten nodig om vrij en trefzeker te interveniëren. Deze ingrediënten zijn gebundeld in ons handboek.