Artikelen & Vlogs

Alle berichten
  • Alle berichten
  • Artikel
  • Vlog
Tachles-leren-over-samenwerken

Systeem Interventiemethode & Deep Democracy: een vrije verkenning

In deze video zie je Helen Beeley, eigenaar van Bureau Beeley, en Jobbeke de Jong, oprichter van Tachles in gesprek over de combinatie Deep Democracy en de Systeem InterventieMethode vanuit Tachles. Waar vullen ze elkaar naadloos aan, en waar bijten deze perspectieven elkaar? 

Jobbeke-de-Jong-Tachles

Twee veel voorkomende illusies over veiligheid in samenwerking

Jobbeke vertelt over een veilige samenwerking. Wat is veiligheid nu echt en welke illusies komen hierbij kijken? Je ontdekt het in de video.

Google

Overhandiging boek Competente mensen, Incompetente teams

Bekijk de video hoe Jobbeke de Jong haar boek overhandigt aan Robert-Jan van Berckel, People Partner Northern Europe bij Google.

Competente-mensen-incompetente-teams-Jobbeke-de-Jong

Veelgebruikte interventies in samenwerking zonder duurzame impact

In dit artikel deel ik een paragraaf uit het eerste hoofdstuk van mijn boek Competente Mensen, Incompetente Teams die ingaat op veel gebruikte interventies die op zichzelf helemaal niet verkeerd zijn, maar weinig effect hebben op de kwaliteit van de samenwerking en het gezamenlijke resultaat. Het zijn interventies die gedrag in het systeem persoonlijk maken -koppelen…

Mockup CMIT

Competente mensen, Incompetente teams: hoe het team de leden beïnvloedt

Een preview uit hoofdstuk 1 Hoe het taaksysteem de leden beïnvloedt Alle projectgroepleden geven individueel aan dat transparantie in de communicatie nodig is. Maar tijdens vergaderingen spreekt niemand zich duidelijk uit. Het is alsof iedereen de kaarten voor de borst houdt… Het proces van beïnvloed worden door het taaksysteem als geheel verloopt subtiel en in…

Intervenieren-met-impact-Tachles

Agile Coach Conference

Bekijk de (Engelse) presentatie die Jobbeke heeft gegeven bij de Gladwell Academy aan Agile Coaches.