Beheers je!

Doelbewust en stevig interveniëren in samenwerking

Zo maak je als begeleider van groepen maximale duurzame impact met je interventies en zorg je voor een optimale effectiviteit en resultaatgerichtheid van het collectief.

Over het boek

  • Beheers je maakt de grootste valkuilen van interventionist inzichtelijk en biedt een helder alternatief;
  • Legt de focus op jou als interventionist in samenwerking;
  • Gaat daarmee een significante stap verder dan alle boeken over teams, samenwerking en groepsdynamica.

De groepen waarmee we werken, roepen reacties in ons op. Of je nu coacht, faciliteert of leidt: je gedachten, (fysieke) gevoelens en impulsen zetten aan tot handelen. Kijkt het team afwachtend naar jou voor ‘de oplossing’? Dat roept een andere impuls op dan een team waar acuut ‘de pleuris’ is uitgebroken.

Iedereen wordt beïnvloed door groepsdynamiek, dat is niet te voorkomen. Hoe je hiermee omgaat als (team)begeleider maakt alle verschil in de kwaliteit van je begeleiding. Het bewust zien van wat er met jezelf gebeurt, binnen de context waarin je je begeeft, en het kunnen reguleren van de impulsen die dat veroorzaakt, maakt het grootste verschil in de kracht van je interventie. Deze zelfregulatie onderscheidt de excellente interventionist van de beginner of de medior.

Handelen vanuit de automatische impuls is als interventionist eigenlijk zelden een goed idee. Waarom niet? En wat werkt dan wel? Daarover gaat dit boek. Beheers je is bestemd voor coaches, trainers, organisatieadviseurs en leiders die werken met groepen, teams en andere samenwerkingsverbanden.

Beheers-je-Jobbeke-de-Jong-Tachles

Paperback € 24,50 - Op werkdagen voor 23u besteld? Diezelfde dag nog verzonden.

E-book € 19,95 - Direct beschikbaar.

Over Jobbeke de Jong

Oprichter van Tachles, interventionist & auteur van Competente mensen, Incompetente teams & Beheers je!

Jobbeke de Jong is organisatiepsycholoog en leidt professionals op in het coachen van teams. Ze is oprichter van Tachles, een netwerk van samenwerkende team- en organisatiecoaches. Eerder schreef ze Competente mensen, incompetente teams.

Jobbeke-de-Jong-eigenaar-Tachles-Interventionist-Auteur
Beheers-je-bonussen

Bestel jouw exemplaar

Beheers je!
Doelbewust en stevig interveniëren in samenwerking

Bestel je boek op werkdagen voor 23u, dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het E-book, zodat je direct kunt beginnen met lezen.

Paperback € 24,50 - Op werkdagen voor 23u besteld? Diezelfde dag nog verzonden. E-book € 19,95 - Direct beschikbaar.