Events & Masterclasses

Workshop Interventiekunde

Je kent teams. Je staat al jaren voor groepen. Als trainer, als teamcoach, als agile coach. Kortom als interventionist in samenwerking. Je bent ervaren en hebt de nodige opleidingen gevolgd. Je bent inmiddels op een punt gekomen dat je meer verdieping wilt. Je wil werken op de laag die fundamenteel is voor samenwerking, zodat je werkelijk verschil maakt en de samenwerking duurzaam autonomer en effectiever maakt.

Je zoekt alleen nog hoe…

Meer informatie

Masterclass

Zodra je aansluit bij een team, wordt je onbewust meegenomen in de teamdynamiek. Als je dit effectief weet te herkennen en benoemen, gebruik je je eigen potentieel maximaal. Je gebruikt jezelf als instrument. En je spreekt ook nog eens de potentie van het team waarmee je werkt aan.

De juiste interventies nodigen het team uit om in beweging te komen en regie te nemen.

Deze interventies maken meestal bespreekbaar wat nog niet bespreekbaar was in het team. En dat is best spannend.

Meer informatie

Tachles Event

Samenwerking begeleiden is een ambacht. In verreweg de meeste samenwerkingsverbanden is weliswaar de wil of de intentie aanwezig om met elkaar iets moois neer te zetten, maar lukt het niet om een echt fijne verbinding met alle leden van de groep te creëren. Het gezamenlijke resultaat blijft achter bij de doelstelling of komt zelfs helemaal niet van de grond.

Voor de coach, trainer, of leidinggevende is de verleiding haast niet te weerstaan om de kartrekker te worden. Je trekt je supermanpak aan maakt jezelf verantwoordelijk voor het proces én het resultaat. Waarschijnlijk ben je er ook nog eens erg goed in. Je resultaat krijg je misschien voor elkaar, maar het eigenaarschap ligt vooral bij jou en kwalitatief is het resultaat niet zo goed als het zou kunnen zijn als de wijsheid van het hele team was benut. Bovendien moet jij hiervoor heel hard werken en wordt het team -of andere samenwerkingsverband- alleen maar afhankelijker van je.

Meer informatie

"Niemand is dé oorzaak;
iedereen is verantwoordelijk."